Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی سیفی مدیر شبکه رادیویی جوان، درباره رویکرد این شبکه رادیویی در تابستان ۹۷ در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: با توجه به اینکه جوانان ما در شرایط کنونی نیاز دارند تا با دوری از یأس، آینده‌ای روشن و امیدبخش را برای خود ترسیم کنند؛ رادیو جوان هم قصد دارد در تابستان با بعضی تغییرات در برنامه‌ها امید و نشاط را بیش از گذشته در جامعه مخصوصا بین جوانان ترویج دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر رادیو جوان درباره موفقیت این شبکه در کسب رتبه نخست بهترین برنامه رادیویی در جشنواره نوروزی برنامه‌های صدا و سیما گفت: رادیو جوان در نوروز امسال توانست از نگاه مخاطبان این افتخار را بدست آورد که اهمیت آن را دوچندان می‌کند و هم اکنون در بخش عصرگاهی رادیو جوان طرحی را با عنوان «خط آزاد» جایگزین برنامه‌های قبلی کرده، که از فضایی مفرح و با نشاط برخوردار است. این برنامه ترکیبی که از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۷ با گویندگی نیما رئیسی و فاطمه صداقتی روی آنتن رادیو جوان می‌رود، سعی دارد با زبان طنز به نقد رفتار اجتماعی جامعه بپردازد و در شوخی با مشکلات از تلخی آن‌ها بکاهد.

وی ادامه داد: تهیه کنندگان این برنامه شکوفه موسوی و حامد مرادیان هستند که پیش از این سال‌ها در برنامه‌های تفریحی تجربه اندوزی کرده اند. پیش از این هم گفته ام که رادیو جوان همیشه سعی داشته با نوآوری و خلاقیت و به یاری نیروی انسانی کاربلد کار خود را پیش ببرد. تا زمانی که نیروی انسانی یک شبکه آماده باشد، خلاقیت و پویایی هم وجود دارد و در نهایت این رضایت مخاطب است که تامین می‌شود.

سیفی درخصوص جایگزین شدن برنامه «دو کلمه حرف یواش» به جای «پی نوشت» ادامه داد: رادیو جوان به‌تازگی تغییراتی در برنامه‌های خود لحاظ کرده است. یکی از این تغییرات تمام شدن برنامه «پی‌نوشت» و جایگزین شدن آن با برنامه «دو کلمه حرف یواش» است. «پی‌نوشت» موفق بود، اما به آن چه می‌خواست رسیده بود. «پی‌نوشت» برنامه‌ای بود که مخاطبان بسیار با آن ارتباط برقرار می‌کردند و از برنامه‌های پر تلفن رادیو بود. این برنامه رویکردی محیط زیستی داشت و سعی می‌کرد در زمینه‌های مختلف اجتماعی آگاهی‌بخشی کند. همچنین این برنامه به گردشگری می‌پرداخت و درباره سفر و آثار باستانی و ملی و گردشگری مسئولانه حرف می‌زد.

وی افزود: البته نیرو‌های جدیدی به «دو کلمه حرف یواش» اضافه شده است. فرق عمده آن‌ها در رویکرد است. این برنامه قرار است برای جوانان باشد. یعنی مقدار توجه برنامه به جوانان بیشتر است. رویکرد برنامه جدید بیشتر اجتماعی است، اما برنامه‌سازان زاویه‌دید خودشان را دارند. در «دو کلمه حرف یواش» قرار است به اتفاقات جامعه واکنش داشته باشیم و درباره آن‌ها با زبان طنز حرف بزنیم.

سیفی در ادامه با اشاره به دوره مدیریتی خود در رادیو جوان، درخصوص رگه‌های طنز و شیرینی برنامه‌های رادیو جوان، اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی‌اش تالیفی بودن طنز است. در «پی‌نوشت» و حالا در «دو کلمه حرف یواش» کلمه‌ای از جایی کپی نشده است. یعنی نه ایده کپی می‌شود و نه کلمات. این برنامه و دیگر برنامه‌های رادیو جوان به‌ویژه برنامه‌هایی که بخش طنز دارند، تماما تالیف هستند. یعنی شما ردی از ایده‌های فضای مجازی و یا کپی‌برداری در این برنامه‌ها نمی‌بینید. همان برنامه «پی‌نوشت» بخشی داشت به نام خبرنگار ما که نویسنده‌اش محسن فراهانی بود و سپس متن‌های همان بخش تبدیل به کتابی شد به نام «پاپاراتزی» که در نمایشگاه کتاب امسال هم از پرفروش‌ها بود.

وی ادامه داد: «دو کلمه حرف یواش» هر روز در یک برنامه ۴۵ دقیقه‌ای ۶ تا ۸ بخش کاملا تولیدی و تالیفی پخش می‌کند. این ویژگی مهم‌ترین ویژگی این برنامه‌هاست. ویژگی دیگر این است که نمی‌گذاریم طنز قبح مسائل را بشکند. یعنی طنز را برای برجسته کردن کاستی‌ها و مشکلات به کار می‌بریم نه برای عادت کردن به آنها. طنز می‌تواند تاثیر تنبیهی بر مخاطب بگذارد و ما در کنار تاثیر تفریحی به دنبال آن تاثیر تنبیهی هستیم. همچنین زیاد به دنبال خنداندن مخاطب آن هم به هر روشی نیستیم. اما می‌خواهیم او خوشحال باشد و انرژی مثبت بگیرد.

سیفی در ادامه با اشاره به انتقادی بودن برنامه «دو کلمه حرف یواش» گفت: هنر این است که هم مشکلات در رادیو طرح بشود و هم سرگرمی ایجاد شود. شما با شنیدن برنامه «دو کلمه حرف یواش» حس بد پیدا نمی‌کنید، بلکه سرگرم می‌شوید و فکر می‌کنید به مشکل. مثلا وقتی برنامه درباره پول گرفتن از اولیا حرف می‌زند و به تلخی‌های هزینه درس خواندن در شهر‌های بزرگ اشاره می‌کند، به دنبال راهکار است. در آیتم‌ها شوخی می‌کند و سعی می‌کند نشان بدهد که هزینه ۳۰ میلیونی چگونه کمر مردم را خم می‌کند. آن‌ها همچنین بیان می‌کنند که برخی خانواده‌ها از تهیه حتی یک میلیون برای فرزندشان عاجز هستند، اما این‌ها را طوری نمی‌گویند که کسی بخندند و یا عادت کند به این تبعیض؛ بلکه مخاطب را به فکر کردن و اندیشیدن وادار می‌کند.

مدیر شبکه رادیویی جوان در پایان تاکید کرد: یادمان باشد این روز‌ها رادیو منتشرکننده خبر‌های بد در جامعه نیست. مردم حالا اخبار را به هر نحو از اینترنت دریافت می‌کنند. ما در «دو کلمه حرف یواش» به دنبال این هستیم که اخبار بد را مدیریت کنیم و از آن مشکل، مسئله بسازیم و درباره‌اش حرف بزنیم.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برنامه های رادیویی رادیو صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۵۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ای به گستره صدا

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، «کتاب» به مثابه رسانه این روزها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان‌ دارد اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه های رادیویی با برپایی غرفه های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب را به صورت زنده پوشش می دهند. علاوه بر این شبکه ها با طراحی برنامه های جدید و در قالب برنامه های روتین به معرفی كتاب، گفت وگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر   

برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب ساعت 16 از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه كتاب، ضمن انعكاس رویدادهای مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفت و گو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. «ایران امروز» ،« ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه کافه رادیو رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه کافه رادیو، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه کتاب فرهنگ را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت 17 تا 18 از گروه تاریخ و اندیشه  تقدیم مخاطبان می کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است. 

برنامه سرزمین من به طور زنده با بخش های گزارش، گفت وگو و اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می رود.

برنامه  ققنوس با معرفی کتاب در گفت وگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت6 و 30 دقیقه پخش می شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت 16 تا 17 به صورت زنده تقدیم مخاطبان می شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می پردازد. بازار کتاب بخش 30 دقیقه ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدیدها و فرصت های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال های توزیع از جمله مباحثی است که در گفت‌وگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می شود.فناوری های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه‌ رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می رسد. از مهم ترین بخش های «عصر جوانی» می توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب 

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه«عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی كتاب‌های حوزه های مختلف به ویژه سلامت، گفت وگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می رود و آیتم "پندار" گفت وگوهای کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم های این برنامه می توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفت وگو با نویسنده ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش 

ویژه برنامه«سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می پردازد. گفت وگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.‌

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از  از ساعت 14 تا 15 تقدیم مخاطبان می کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می برد. این برنامه ساعت 18 و 15 دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویدادها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویدادهای نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می شود.

دیگر خبرها

  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • برنامه گفتگوی اقتصادی از رادیو گفتگو
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • برنامه‌های رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع) اعلام شد
  • ویژه برنامه‌های رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع) اعلام شد
  • ویژه برنامه های رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع) اعلام شد
  • سوگنامه رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع)